dimarts, 23 d’abril del 2013

Nova Assemblea aquest Divendres

Aquest proper Divendres a les 19h a Can Carner es realitzarà una nova Assemblea de l'Associació amb el següent ordre del dia:


1) Valoració tema jutjats i instancia Ajuntament (Informació relacionada amb el deute)
2) Presentació d'esquemes, material... difusió
3) Següents passos i estratègia
4) Estat de comptes
5) Altres

 

Esteu tots els veïns convidats!

ADMM-MoiàDeute 
#etrepresenta

dissabte, 20 d’abril del 2013

La Tosca: Un pressupost de mal pair - Josep Font








Un gran treball d'anàlisis, un article molt recomanable, per entendre algunes de les conseqüències del deute municipal que comença així:


A finals de gener, l’Ajuntament de Moià va fer l’aprovació inicial del pressupost per al 2013. A efectes administratius, l’ajuntament havia continuat funcionant amb el pressupost prorrogat des de fa tres anys, en plena època Montràs. A les dificultats per a renegociar un deute creixent s’hi havien afegit les conseqüències del decret aprovat a Madrid ara fa un any, que va suposar una sotragada a l’autonomia local però que va fer net en el pagament a proveïdors, amb un estalvi en interessos notable, si bé amb uns diners que cal tornar. Es tracta, doncs, del primer pressupost d’aquest mandat, que va tenir el vot favorable de l’equip de govern (AraMoià) i de Convergència i Unió. Entesa per Moià va votar-hi desfavorablement, adduint els motius que més endavant expliquem. Desgranem parcialment, i de la forma més entenedora possible, el seu contingut. [...]




El procés judicial engegat pels afectats pel deute de Moià es torna a ajornar



La declaració de testimonis del cas MoiàFutur es torna a suspendre


La nova jutgessa de la causa considera deficient la instrucció anterior i abans de cridar els testimonis vol veure si imputa Josep Montràs i la societat municipal



dimecres, 17 d’abril del 2013

S’estudiarà la imputació de Montràs i de l'empresa MoiàFutur


Desprès d’una certa confusió als jutjats de Manresa, fruit d’un canvi de magistrat (l’anterior era substitut) que no ha compartit  els criteris que es van aplicar a l’inici les diligències prèvies, s’ha acordat  entre la Jutgessa, l'advocada de Montràs i el nostre advocat  de posposar les declaracions de testimonis per a després de les declaracions dels denunciats (Montràs i MoiàFutur), ja que és el procediments més lògic per tal que després no es pugui demanar  la nul·litat del procediment per errors en el procés.


Com en l’anterior ocasió que varem ser a Manresa, les excursions sempre són profitoses i avui hem aprofitat per demanar que s’aporti nova documentació, que no ha estat aportada fins al moment, tot i estar requerida pel jutjat. D’aquesta manera l’expedient cada vegada serà més complet.

En aquest sentit, tot i que es va posposant el procés, estem contents perquè entenem que ara sí que s’inicia el procediment amb les formalitats degudes.

Esperem que la tercera sigui la vençuda i aprofitem per a recordar que aquest procediment, que té uns costos que hem de cobrir, és en benefici de tots els veïns de Moià.

A més a més, la denuncia només és una petita part de tot el que podem i volem fer, per tant, us animem a contactar-nos i a participar activament en les assembles de treball, aportant els vostres coneixements, recursos materials… tota ajuda serà ben rebuda!

Salutacions,
ADMM-MoiàDeute

dimarts, 16 d’abril del 2013

Instància per sol·licitar informació relativa al deute municipal

Reproduïm text integre entrat al registre de l'Ajuntament:


16 d’Abril del 2013

INSTÀNCIA

ADMM-MoiàDeute és una associació que treballa per a estudiar i informar entre d’altres temes sobre el deute municipal i les seves conseqüències.

Tenint en compte que el deute ocupa actualment i com a mínim, 1/3 del pressupost municipal.

I que per tal de poder fer un bon informe d’utilitat pública, necessitem dades que només en disposa l’Ajuntament.

Us demanem la següent informació i radiografia del deute:
  • Detall del deute a llarg termini a 31/12/12 amb expressió del creditor, tipus d’interès actual i venciment final
  • Detall d’interessos i amortitzacions 2013
  • Deute amb l’Estat: Capital pendent, previsions de pagament 2013. tipus d’interès actual i previsió d’anys de durada.
  • Detall del deute de MoiàFutur.
  • Deute amb el Consorci de Residus i tipus d’interès.
  • Deute a curt: Termini actual de pagament de factures.

Moltes gràcies,
ADMM-MoiàDeute


Primeres declaracions als Jutjats de Manresa


Dimecres 17 a les 10 i a les 12, al jutjat nº3, hi ha previstes les primeres declaracions en concepte de testimonis de representants de l'associació, representants polítics i representants d'empreses relacionades amb els temes que vam traslladar als jutjats. Ara farà uns mesos es van obrir les diligències prèvies relacionades amb la denuncia que vam presentar des de ADMM-MoiàDeute. Per a que ens entenguem, en l'actualitat es troba en fase d'estudi, no hi ha cap acusat, ni tampoc ha iniciat cap judici. Aquesta denuncia de moment contempla, com a mínim, la empresa pública MoiàFutur i obra publica de la última legislatura Montras.

dimecres, 3 d’abril del 2013

Fem colzes, encaminem la primavera


En el moment que escrivim aquesta nota estem preparant informació per explicar de forma entenedora i extensa el que estem fent i el que volem fer els propers mesos. Aquestes quatre ratlles no pretenen substituir-ho, només volem fer un petit esbós per anticipar esdeveniments. 

Per altra banda el proper 17 d’Abril a Manresa hem de fer les primeres declaracions en concepte de testimoni als Jutjats de Manresa, en relació a la denuncia que hem presentant des de l’associació.


I en què estem treballant?


La incorporació de nous membre ens ha dotat d’aire fresc i estem preparant material per complementar el fulletó que hem repartit casa per casa i que segurament ja haureu llegit. Per altra banda, estem realitzant una cronologia dels fets que estan actualment en mans d’organismes fiscalitzadors, també estem realitzant un estudi de la naturalesa del deute de Moià (d'on surt el deute? què es deu exactament? I a qui es deu? Quina part del deute és legítima?, qui se n’ha pogut beneficiar?) tot i què és distret, no està resultant una feina gens fàcil i, com més avancem més ens adonem que tots, sense excepció, estem afectats per un deute que cada dia que passa repercuteix més en la economia i serveis municipals.

Per altra banda hem fet contactes amb altres grups que treballen el tema del deute públic fora de Moià i han sorgit moltes i bones idees, nous projectes, nous fronts. Veiem que és molt important estudiar al màxim el deute i fer pública tota la informació, tenim dret a saber ja que només així, amb tota la informació damunt la taula, podrem trobar les solucions més justes al problema endèmic que patim.

Pensem que la feina que estem fent és en benefici del conjunt del poble de Moià, volem saber què ha passat i, alhora, busquem solucions que de moment ningú ens està donant. Creiem que els resultats que puguem obtenir seran en favor del conjunt dels vilatans, i és imprescindible una major implicació per part de totes i tots, si volem assolir bons resultats i millorar la situació que patim com a poble. De moment ja hem triplicat el nombre de socis. Us esperem per seguir creixent!

Salutacions cordials,

Àlex, Jordi, Elvira, Dídac i Quico
Socis fundadors d'ADMM-MoiàDeute

dimarts, 2 d’abril del 2013

MoiàFutur va acumular un deute 100 vegades superior al seu capital inicial

Segons l’informe de Sindicatura, es va crear amb un capital inicial de 65.000 euros i el 2010 tenia un endeutament de 6,5 milions


Aquesta societat és un Ajuntament a l’ombra, que té entre altres objectius finançar mensualment el consistori de Moià sense aclarir on van aquests diners». La crítica feia referència a la polèmica empresa municipal MoiàFutur i la recollia aquest diari el 3 d’agost del 2006 per boca del llavors portaveu del grup MAP-ERC, Francesc Torres, que era a l’oposició. En aquell moment, l’equip de govern havia fet pública la intenció de crear aquesta societat, que s’acabaria constituint formalment el desembre del 2006.

Sis anys després, MoiàFutur és una societat completament ruïnosa, amb dos projectes empantanegats (el pàrquing sota el nou centre d’assistència primària i la conversió de l’antiga caserna en pisosde protecció oficial) i que es troba en procés de concurs de creditors. La junta general va aprovar fer-ne la sol.licitud al jutjat mercantil el febrer passat perquè la societat no es veia capaç de retornar els 5,6 milions de deute. Ara, a més, s’ha posat de manifest que és la llaga econòmica més coent on ha posat el dit l’informe que ha fet la Sindicatura en el procediment engegat pel Tribunal de Comptes. [...]

Notícia: Regió7 2 d'Abril del 2013

 

A Moià hi ha 22 implicats però cap imputat

El procediment que està instruint el Tribunal de Comptes sobre operacions realitzades per l'Ajuntament de Moià durant quatre anys (2006-2009) té una vintena de persones implicades però cap no és imputada.





Notícia: Regió7 20 de Març del 2013