dilluns, 4 de març del 2013

Exemples d'altres indrets

Hi ha vida més enllà de Moià i més enllà de la vida també hi ha injustícies. Aquesta notícia posa de relleu la importànica d'organitzar-se i anticipar-se als possibles esdeveniments que poden precipitar-se els propers anys a Moià!


La vergonya d'Alcanar

Els veïns hauran de pagar de la seva butxaca l'enderrocament de les seves cases malgrat que és culpa de l'Ajuntament

El director general d’Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, ha confirmat que els veïns que viuen en algun dels 32 habitatges amb llicència il·legal de la urbanització Serramar d’Alcanar (Montsià) no tenen cap altra sortida que la d’enderrocar-se les seves pròpies cases. “La sentència judicial no té marge de maniobra”, ha reconegut Serra després de la reunió que la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ha tingut a Amposta.

Això significa que els veïns de Serramar hauran de córrer amb els costos de l’execució i l’enderroc ordenat judicialment, tal com ja els havia comunicat l’ajuntament. Una situació dantesca que ha provocat l’enuig dels veïns, que veuen com la mala gestió feta pel consistori entre els anys 1997 i 2003 donant prop de 50 llicències il·legals els comportarà haver adquirit un pis que haurà de ser enderrocat i, a més, pagant ells.

Des de la comunitat de veïns afectada ja han avançat que no tenen intenció de complir amb l’enderroc. Si no es produeixen dins el termini previst, l’ajuntament obrirà un període de licitació pública per trobar una empresa que es faci càrrec d’aquestes feines d’enderroc.

Els veïns també han afirmat a la premsa que denunciaran el consistori per les més de 50 llicències il·legals, i lamenten que l’ajuntament s’hagi desdit de pagar-los la indemnització que els havia promès en un primer moment. Des d’Urbanisme s’estan estudiant fórmules legals per regularitzar la resta de llicències, una de les quals podria passar per revisar el planejament municipal.

Les irregularitats en l’atorgament de llicències a Alcanar van tenir lloc entre els anys 1997 i 2003, i amb diferents governs a l’ajuntament. En la majoria dels casos, els edificis superaven la densitat i l’edificabilitat permesa pel Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) del mateix municipi. Les llicències es van donar en urbanitzacions com Serramar, Montsià Mar, la Unió o Garbí.

Font: e-notícies


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada